Alle hens (1 ll met vertraging, maar wachten loonde de moeite) waren aan dek voor het vertrek van de zeiltocht naar Engeland.

Vijf bemanningsleden, en de jongens Jason( 2° deelname) , Jordy, Jean-S (°deelname), Lykle (2 °deelname) en de meisjes, Brenda en Cheyenne.   

De zon en een blauwe hemel vrolijkten het gezelschap op.

Met de wind in de zeilen vertrokken we van Oostende naar Nieuwpoort... voor sommigen even een gewenning op zee.

Aan wal deden we een wandeling naar Nieuwpoort Bad, de vakantiesfeer zat er dik in. Prachtig!

Op dinsdag moest iedereen vroeg uit de veren, om 06:00u vertrek met bestemming Ramsgate.  Continue alertheid was nodig bij het oversteken van de vaarroutes van immense cargoschepen. Zeilen optrekken en bijzetten  werd reeds een gewoonte en vroeg veel inspanningen aangezien een serieuze 5 BF op de Noordzee. Na 12 uren te hebben gevaren kwamen we aan. Blij weer de voeten aan wal te hebben. Gezwind klommen we op de cliff om het havenstadje te bezoeken. In een pub konden we proeven van een lekkere Guiness en de pooltafel werd in beslag genomen. Nadien keerden we terug naar de boot voor een lekkere visschotel, door Linda klaargemaakt.

Op de cliffs loopt een wandelpad, die we voor een stukje afwandelden naar Pegwell baai. Die plek is al vanouds gekend. Vanwege de beschermde ligging kwamen hier destijds drakkars met Vikingen aan. Een replica boot werd hier aangevoerd als herinnering aan de aankomst van de eerste Saxische Koning in Kent.

Eens teruggekeerd aan de boot, vertrokken we naar Dover. De cliffs van Dover moesten we erbij fantaseren, want er was een potdichte mist, geen wind... zelfs Dover Castle moesten we zoeken in de mist. In de twee resterende uurtjes bezoek trok de mist op rond een betoverend mooi ME's kasteel, gebouwd in de tijd van Henry II. De jongens gingen op bezoek in het deel WOI. Na het bezoek konden we aan elkaar vertellen wat voor interessants we ontdekt hadden.

Op donderdagmorgen, heel vroeg, vertrokken we terug naar Nieuwpoort, een oversteek van 12 uren, veel zon en water, maar spijtig genoeg geen wind. Blij terug te zijn in eigen land, was het nodig de benen te strekken en vertrokken we naar het zwembad.

Nadien vierden we samen de laatste avond, veel leute en lekker eten. Enkele durvers waagden een nachtelijk tochtje in de dingi, in de haven van Nieuwpoort.

Aan de reacties van iedereen te horen en te zien, had iedereen er op zijn/ haar manier van genoten.

Zeilen naar Engeland bleek opnieuw een voltreffer te zijn, zeker na twee edities van minder weer.

Bedankt aan de vrijwillige inzet van de volledige crew van de TS Rupel zeilboot en onze opvarende leerlingen.