29 Mei 2017, een dag die zowel voor een aantal leerlingen als voor de begeleiders een onvergetelijke datum is.
Het is de dag waarop dit nieuwe kamp wordt ingehuldigd. Vastberaden en met veel moed trekken we richting Doornik. Een kilometer of 10 voor we aankomen aan het kamp worden de leerlingen gedropt Samen met 3 begeleiders zoeken ze de weg tot aan het kamp. Ook tenten opzetten, waterspelletjes, hout verzamelen en nog zoveel meer staan op het programma. Nadien staat nog een lekkere maaltijd de leerlingen op te wachten.
Dit kamp moet de gelegenheid geven aan elke leerling om een week weg te zijn van huis. We proberen dat te doen door het kamp aan een zéér democratische prijs aan te bieden.
Dinsdag starten we met spelletjes op de weide waar leerlingen elkaar kunnen uitdagen voor een duel. Na een heerlijk stuk stokbrood met beleg begeven we ons naar het paintball terrein waar de adrenaline ons in een in zen greep houdt en een fantastische namiddag laat beleven. ’s Avonds genieten de leerlingen nog van een toffe quiz.
Wanneer de leerlingen de volgende ochtend wakker worden onder een heldere blauwe hemel kunnen ze gebruik maken van een zelfgemaakte douche. Voor de middag zoeken we een berg waar we plastiek folie uitrollen en uit de bol gaan op water gecombineerd met zeep... glijplezier gegarandeerd. Na de middag is het aan de avonturiers om zich in een prachtig hoogteparcours uit te leven. Met veel enthousiasme heeft iedereen de 300m lange deathride getrotseerd .
Donderdag was de inwijding dag: Volgens de rituelen van de heilige Bartus Patroef krijgt de leerling eerst een pijnstillende substantie, waarna een frisse plas water zich tot de leerling verbind, gevolgd door bloem om Bartus te bedanken voor de lekkere maaltijden...  confetti als bedanking voor de feestvreugde en veren… omdat het erbij hoort. Na deze activiteit trekken we richting het zwembad waar leerlingen een paar uur de tijd krijgen om zich te amuseren. ’s Avonds genieten we van een lekker stukje vlees op de bbq en zitten we gezellig rond het kampvuur. Om het kamp af te sluiten wordt een griezelig verhaal verteld waarna leerlingen via een touwenparcours doorheen het bos geloodst worden
Aan alle liedjes komt een einde, ook aan ons kamp.. Vrijdag is opkuisdag en stoppen we ’s middags aan een frituur. De reis terug naar school was niet te vermijden, ook al hadden we liever nog een weekje gebleven.
Bedankt aan alle deelnemende leerlingen! Bedankt om van dit kamp een succes en een onvergetelijke ervaring te maken.
Tot volgend jaar !!
Bart, Pieter, Kelvin en Shannon
Meneer Jan en Mevrouw Kelly