Welkom op de website van SBSO De Varens
Onze verschillende opleidingsvormen

Wat bieden wij?

Binnen onze school zijn er drie opleidingsvormen:
OV1, OV2, OV3& OV4

Daarnaast hebben wij ook nog:

VOLA,ABO & Duaal Leren

Duaal leren

Vanaf dit schooljaar 2018-2019 stappen we in in het nieuwe project “duaal leren”. Dit om onze jongeren reeds tijdens hun schoolcarrière zo veel mogelijk te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

Nieuw: OV4 B-stroom

We starten in het schooljaar 2019 - 2020 met het 1ste jaar van de 1ste graad B – stroom. Die richt zich voornamelijk op de beroepsopleiding.
Download hieronder de brochure "OV4 B-stroom:

Opendeurdagen 2019

Op zaterdag 25 en zondag 26 mei organiseren wij naar jaarlijkse gewoonte ons Opendeur weekend (14.00 – 17.00u)

Op deze dagen willen wij graag alle belangstellenden, bedrijven, diensten en instellingen waarmee we samenwerken in functie van ons pedagogisch project uitnodigen om eens bij ons langs te komen.

Het belooft een boeiend weekend te worden met rondleidingen in onze school en informatie over nieuwe initiatieven en de projecten die we opzetten met en voor onze leerlingen.

Onze Opendeurdagen bieden de ideale gelegenheid om een bezoekje te brengen aan de diverse werkplaatsen en leslokalen waar leerlingen aan het werk zullen zijn. In januari ll openden we gloednieuwe lasateliers. We laten je graag kennismaken met de hypermoderne installaties. Een bezoek aan het internaat behoort ook tot de mogelijkheden.

We stellen de huidige 3 opleidingsvormen (OV1 – 2 – 3) voor die momenteel worden georganiseerd. We informeren u ook graag over de opstart, vanaf 01 september 2019, van opleidingsvorm 4 B-stroom.

U kunt er van de leerkrachten en medewerkers uitleg krijgen over de werking van onze school, de duale opleidingen die we aanbieden, het systeem van handelingsplanning, de zorgomkadering en de aanloop tot tewerkstelling…

Langsheen het parcours voorzien wij diverse infopunten en interactieve standen. In onze gelegenheidsbar kunt u terecht voor een hapje en een drankje. De opbrengst komt ten goede aan activiteiten met de leerlingen.

Op zondag 26 mei serveren wij een familiemaaltijd in het schoolrestaurant. het menu kan u hieronder terugvinden:

Menu volwassenen
Prijs € 10.00
Tomatensoep met balletjes
Keuze tussen Vlaamse stoverij of vol-au-vent met een zomers slaatje en frietjes
Kindermenu tot 9 jaar
Prijs € 7.00
Keuze tussen Vlaamse stoverij of vol-au-vent met frietjes
Kinderijsje

SBSO De Varens
Nieuwe Sint-Annadreef 27
8200 Sint-Andries

Neem contact met ons op:

050 38 86 60

info[at]devarens.be

Terug naar begin