Van harte welkom op de website van De Varens

Wij geven onderwijs aan jongeren die het moeilijk hebben om de leerstof en de studiedruk van het gewoon onderwijs te verwerken.

Onze opleidingsvormen 1 en 2 zijn gericht op integratie in een beschermd leef-of werkmilieu.

Opleidingsvorm 3 staat garant voor een beroepsopleiding die uw zoon of dochter klaar stoomt om te werken in het gewoon arbeidsmilieu. We voorzien de opleidingen grootkeukenmedewerker, logistiek assistent in ziekenhuizen en zorginstellingen, hoeklasser, metselaar, interieurbouwer, schilder/decorateur en tuinbouwarbeider. Vanaf de kwalificatiefase kan je binnen verschillende opleidingen kiezen voor een duaal traject.

Vanaf september 2019 kunnen ook leerlingen binnen opleidingsvorm 4 B-stroom bij ons terecht.

De school telt 3 locaties:

  • De Varens – Hoofdgebouw, dat in een prachtige groene omgeving kadert, beschikt over een ruime infrastructuur en een omvangrijk machinepark. Leerlingen OV3 worden hier opgeleid tot een goede arbeider. Leerlingen OV1 genieten hier eveneens van een ruim aanbod.
  • De Varens – Manitoba, huisvest de leerlingen OV2 en oefenen volop aan verschillende vaardigheden.
  • De Varens – Bijenkorf, is ontstaan vanuit de nauwe samenwerking met MFC Rozeweelde. Leerlingen lopen school in wisselwerking met de leefgroepen van het MFC.

Naast een dagelijkse bijzondere ophaaldienst die de leerlingen kosteloos naar school brengt, is er voorzien in kosteloos openbaar vervoer voor de oudere leerlingen.

U zult het merken: in “De Varens” heerst een klimaat waarin iedere leerling met zijn/haar beperkingen aanvaard en gestimuleerd wordt.

De Varens is een buitengewone pluralistische school met respect voor elke levensopvatting en religieuze of filosofische overtuiging.

Geïnteresseerden zijn steeds welkom. Met vreugde en fierheid zal ik u rondleiden en zo ruim mogelijk informeren.

Dhr. Verstraete Hans
Directeur

SBSO De Varens
Nieuwe Sint-Annadreef 27
8200 Sint-Andries

Neem contact met ons op:

050 38 86 60

info[at]devarens.be

Terug naar begin