Ook SBSO De Varens is aanwezig op de Scholenbeurs !
Onze verschillende opleidingsvormen Overzicht opleidingsvormen

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om meer informatie te krijgen over de verschillende opleidingsvormen:

...

Lees meer...
Welkom op de website van SBSO De Varens Welkom

Beste lezer

Sommige jongeren hebben het zeer moeilijk om de leerstof en de studiedruk van het gewoon...

Lees meer...

Wat bieden wij?

Binnen onze school zijn er drie opleidingsvormen:
OV1, OV2& OV3

Daarnaast hebben wij ook nog:

VOLA,ABO & Duaal Leren

Duaal leren

Vanaf dit schooljaar 2018-2019 stappen we in in het nieuwe project “duaal leren”. Dit om onze jongeren reeds tijdens hun schoolcarrière zo veel mogelijk te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

Nieuw: OV4

Binnenkort meer info:

29 mei: We saved the date! Het was weer van dat.
In een zalige ochtendzon verzamelden we aan de school met onze elf pupillen om in kolonne richting Kluisbergen te gaan.

Na twee edities minder weer gehad te hebben was er nu aan vitamine D geen gebrek.
Het was warm! De statige eiken en beuken zorgden traditiegetrouw voor de nodige schaduw om de tenten koel te houden.

Het bos bood wederom een zalig uitzicht vol groen. De eerste dag werd het kamp klaargezet.
Het kampvuur werd laat aangestoken, gezien de hitte.
Het tafelvuur, waarop gekookt werd, wordt elk jaar beter en kookvriendelijker. De eerste avond werden de leerlingen op braadworsten getrakteerd.

Op dinsdag gingen we voor de tweede maal gaan paintballen naar Paintballvalley. De begeleider zorgde wederom voor de nodige humor en de leerlingen gingen volledig op in het spel. Paintballvalley werd een warzone waar de verfballen menig achterwerk een blauwe plek gaven.

’s Avonds ging de spaghetti uiterst vlotjes naar binnen en kwam meneer Stijn , onze teergeliefde technisch adviseur, ons nog trakteren op een natje en een droogje. Het onchristelijk uur waarop hij ging slapen zullen wij binnen onze kringen houden, maar ook hij genoot van de rust en de warmte van het kampvuur.

De woensdag gingen we zoals de traditie het stilaan wil naar de vijvers van de Lebergvissers om er op forellen te gaan vissen. Dit jaar sloeg de visvangst tegen gezien het paarseizoen en het te warme water. De patron, Jean, erkende dit, waardoor we elk 2 vissen cadeau kregen en eigenlijk met twee volle frigoboxen naar het kamp trokken.

Renzo kuiste de vis eigenhandig met de nodige vakkennis. De forelletjes kregen een botertje en de nodige kruiding en gingen zoals steeds vlot naar binnen.

’s Avonds douchten de leerlingen - met zicht op de bossen - in de geur van Dennenhout: ronduit heerlijk!

De donderdag wist de zon nog steeds van geen ophouden. Gezien het openluchtzwambad Kluisbos de deuren sloot trokken we dit jaar naar de Blaarmeersen alwaar we de thuisklassen van OV2 en de fietstocht van OV2-auti tegen het lijf liepen. Het water bood de nodige verkoeling.

De barbecue die ’s avonds volgde was een culinair toppertje: buikspek, gevulde champignons, gegrilde aubergines, ribbetjes, etc. De adjunct-directeur en meneer Franky verblijdden ons met een bezoekje en smulden mee van het festijn.

Zoals vorig schooljaar werd daarna een stevig feestje op gang getrokken met buikdanser Kenny in een glansrol. Buraka Som Systema wordt stilaan de knaller van het kampvuurfeest op donderdag en blijft het hem lappen!

Op vrijdag werd het kamp opgeruimd en was het tijd om huiswaarts te trekken. Eerst sliepen we allen uit, wat nodig was na zo’n feest. De frietjes smaakten zoals van oudsher heerlijk, en zo kwamen we stilaan terug in de sfeer van ons luxeleventje, weg van het bos…

De groep leerlingen verdient een grote pluim. De ganse week bleef incidentenvrij, de sfeer zat er goed in, er werd veel gelachen en goed geparticipeerd aan de activiteiten.

Moe maar voldaan konden we ’s avonds genieten en beseffen hoe luxueus ons bed, onze douche en ons eten wel niet is, hoe alledaags het ook lijkt tijdens het alledaagse!

Volgend schooljaar weer van dattem!

Groeten,

De observaties!

Meneer Bert, Bjord, Tom, Bram en juffrouw Hannah.

SBSO De Varens
Nieuwe Sint-Annadreef 27
8200 Sint-Andries

Neem contact met ons op:

050 38 86 60

info[at]devarens.be

Terug naar begin