Welkom op de website van SBSO De Varens Welkom

Beste lezer

Sommige jongeren hebben het zeer moeilijk om de leerstof en de studiedruk van het gewoon...

Lees meer...
Ook SBSO De Varens is aanwezig op de Scholenbeurs !
Onze verschillende opleidingsvormen Overzicht opleidingsvormen

Klik op één van onderstaande afbeeldingen om meer informatie te krijgen over de verschillende opleidingsvormen:

...

Lees meer...

Wat bieden wij?

Binnen onze school zijn er drie opleidingsvormen:
OV1, OV2& OV3

Daarnaast hebben wij ook nog:

VOLA,ABO & Duaal Leren

Duaal leren

Vanaf dit schooljaar 2018-2019 stappen we in in het nieuwe project “duaal leren”. Dit om onze jongeren reeds tijdens hun schoolcarrière zo veel mogelijk te laten aansluiten op de arbeidsmarkt.

Nieuw: OV4

Binnenkort meer info:

 

De 1ste week na de kerstvakantie trokken we met de ganse ABO groep naar onze hoofdstad, Brussel.
 
Omdat politiek voor de meeste van de leerlingen een ver - van - hun - bed show is, kregen ze de kans om het Parlement eens van dicht te zien.
Het bezoek zelf stond gepland in de namiddag, waardoor we in de voormiddag de kans kregen om door Brussel te sluimeren. Eerste stop was Brussel- Centraal. Vandaar wandelden we langs het Koninklijk Paleis naar de Europese wijk. Na een korte uitleg over de belangrijkste gebouwen, hadden de leerlingen anderhalf uur de tijd om het Natuurhistorisch Museum te bezoeken. Interessante blik op de geschiedenis van de mensheid en dinosaurussen, met een leuke tentoonstelling rond giftige reptielen (met levensechte dieren).
Na het museum keerden we terug naar de Grote Markt, met een korte tussenstop in het metrostation van Maalbeek. De leerlingen konden het herdenkingsmonument van de aanslagen van 22 maart bezichtigen.
In het centrum van Brussel kregen ze een uurtje vrij, voor een korte hap.
Na de middag wandelden we via de Wetstraat naar het Vlaams Parlement. Een modern gebouw , waar de gids van dienst ons de werking van het Vlaams Gewest en Gemeenschap uitlegde. Doorheen oude postkantoren, antieke liften, metaaldetectoren en ondergrondse tunnels kwamen we uiteindelijk terecht in het centraal gebouw waar de volksvertegenwoordigers en ministers zetelen. De gids legde praktisch uit hoe de vergaderingen in hun werk gaan, en de leerlingen kregen kort de kans om zelf eens minister te spelen. Na de rondleiding kregen we nog een klein drankje aangeboden en was het tijd om terug te keren naar Brugge.
Leerrijke en toffe dag. Met dank aan de leerlingen van ABO.
SBSO De Varens
Nieuwe Sint-Annadreef 27
8200 Sint-Andries

Neem contact met ons op:

050 38 86 60

info[at]devarens.be

Terug naar begin