Sedert dit schooljaar, 2018 – 2019, zijn wij een SODA-school. SODA staat voor Stiptheid, Orde, Discipline en Attitude. Door aandacht te besteden aan deze 4 SODA-punten willen we de leerlingen klaarstomen voor de arbeidsmarkt. Elke werkgever droomt namelijk van een werknemer die stipt, ordelijk, gedisciplineerd is en een goede arbeidsattitude heeft.

Leerlingen uit het buitengewoon, beroeps- en technisch onderwijs kunnen een SODA-attest behalen mits een goede evaluatie voor stiptheid, orde, discipline en attitude. Iedere rapportperiode wordt dit geëvalueerd. Op het einde van het schooljaar vindt de uitreiking plaats.

Met het SODA-attest krijgen de leerlingen toegang tot leerrijke vakantiejobs, stageplaatsen, weekendwerk en vaste jobs via de website www.sodajobs.be. Daarnaast biedt de website ook vakantiejobs en weekendwerk aan zodat leerlingen vroegtijdig kunnen kennismaken met de realiteit op het werkveld. Het aanbod van vakantiejobs en weekendwerk is bovendien een extra motivator en beloning voor leerlingen, omdat ze op deze manier in staat gesteld worden om een centje bij te verdienen. Daarnaast worden ze uitgenodigd voor leuke activiteiten en extra beloningen.

Meer info: Bezoek de website

SBSO De Varens
Nieuwe Sint-Annadreef 27
8200 Sint-Andries

Neem contact met ons op:

050 38 86 60

info[at]devarens.be

Terug naar begin