Opleidingsvorm 4 B-stroom


Even voorstellen, SBSO De Varens OV4 Type 9 B-stroom


Vanuit de noden in onze samenleving werd in 2018 beslist deze opleidingsvorm ook bij ons in te richten. De allereerste schooldag van het eerste jaar ging van start op 2 september 2019. We zijn uiteraard verheugd dat we vanuit onze ervaring en enthousiasme de kans krijgen om met elkaar aan de slag te gaan.

Vanaf 2020 zetten we volledig in op Autivriendelijk Beroepsonderwijs! Wij kozen er samen voor om onze Opleidingsvorm 4 Type 9 B-stroom een sprankelende naam te geven atelier B! Vanaf dit schooljaar gaan we samen een nieuw avontuur tegemoet waarbij we jullie stap voor stap in een veilige omgeving een ‘metier’ aanleren in het atelier! Ga je met ons mee?!

Lessentabellen

1 B

biedt autivriendelijk beroepsonderwijs aan, gericht op toeleiding naar de reguliere arbeidsmarkt of re-integratie in het gewoon onderwijs. De studierichtingen komen overeen met de studierichtingen uit B-stroom van het gewoon secundair onderwijs.

  • In de eerste graad bieden we een brede basisvorming aan, gericht op het proeven van verschillende basisopties: Voeding en Horeca en STEM-Technieken.
  • In de tweede graad specialiseren we ons verder in 2 studiedomeinen. Hieruit dient een keuze gemaakt te worden tussen:
    • Land- en Tuinbouw: Plant, dier en milieu
    • Voeding en Horeca: Restaurant en keuken

Contacteer onze coördinator, Delfien Devoghel indien u nog vragen heeft

050 38 86 60

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Extra info?

Info brochureSBSO De Varens
Nieuwe Sint-Annadreef 27
8200 Sint-Andries

Neem contact met ons op:

050 38 86 60

info[at]devarens.be

Terug naar begin